2018-ban Terézvárosban a politikusaink megtartottak egy mini előválasztást, ami az akkori módszerekkel úgy történhetett meg, hogy az esélytelenebb jelöltek visszaléptek Dr. Oláh Lajos, a 6-7. kerület legesélyesebb jelöltje számára! Igazuk is lett, mivel Dr. Oláh Lajos a Demokratikus Koalíció jelöltje fölényesen megnyerte a 2018-as Országgyűlési választást a Fidesszel szemben.

Most is zajlik az előválasztás és már a politikusainknak nem kell a fenti visszalépésekhez folyamodniuk, hanem egy kulturált versenyben döntik el, hogy ki a leginkább esélyes ellenzéki jelölt a körzetünkben.

Nyíri Gábor (Együtt) volt az első visszalépője az akkori választásnak, akit Bokros Lajos (MOMA) is követett, majd pedig Soproni Tamás, aki azóta már Terézváros jelenlegi Momentumos polgármestere.

Blogunk szeretné felhívni a figyelmet Nyíri Gábor akkor még az Együtt önkormányzati képviselőjeként, tett egy látnokinak is nevezhető visszalépést, hiszen a többiek csak ezután követték a példáját!


Ráadásul a sajtónak eljuttatott közleményében azt fogalmazza meg, amiről a jelenlegi előválasztás teljes mértékben szól, vagyis a Fidesszel szemben az ellenzék legerősebb jelöltjének kell állnia!

Nyíri Gábor 2018-as közleménye:

Hódmezővásárhely világosan megmutatta, hogy az ellenzék képes legyőzni a Fideszt, ha mindenki visszalép a legesélyesebb jelölt javára. 2014-ben Terézváros és Erzsébetvárosban a DK-s Oláh Lajos győzte le a Fidesz jelöltjét. Nem kérdés, hogy április 8-án is ő lesz a legesélyesebb ellenzéki jelölt; az egyetlen, aki képes megverni a Fideszt.

Ezúton hivatalosan bejelentem, hogy visszalépek a DK-s Oláh Lajos javára Terézváros és Erzsébetvárosban. Csak Bajnai Gordont, az Együtt volt elnökét tudom idézni: ahol az ellenzékiek visszalépések révén nem teszik egyértelművé, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt, ott a vereség felelőssége egyértelműen az övék lesz. Én nem teszek keresztbe a Fidesz legesélyesebb ellenfelének. Azt javaslom minden más ellenzéki jelöltnek Terézváros és Erzsébetvárosban az LMP-stől a Momentumosig, hogy lépjenek vissza a DK-s Oláh Lajos javára, különben ők nagyon is felelősek lesznek egy esetleges vereségért. A választókat pedig arra kérem , hogy pártjuk döntésétől függetlenül is , egyéniben szavazzanak Oláh Lajosra.

Blogunk is a Fideszt eddig két alkalommal elverő Dr. Oláh Lajost támogatja!


Te is támogasd Őt az előválasztáson, ha még nem tetted meg!

634