Terézvárosban a legkisebb a zöld felületek aránya Budapesten. Ez a helyzet sajnos az egyik legfájóbb hiánya, szeretett 6. kerületünknek jelenleg. Kéne az a Park nagyon a kerületünknek! Pont ma jött a hír, hogy a Nagymező utcában is elveszítünk a régi fáink közül egy újabbat.

Ilyen körülmények közt, munkagépek közelítenek a Ferdinánd híd alatti területhez, reméljük az eredetileg ígért csónakázó tó kialakítása miatt, de ha mégsem, akkor van aki odafigyeljen! Éppen ezért is osztotta meg az alábbi hírt, Dr. Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője a Facebookon. – Ezzel az előválasztási kampányt is beindítva!

Olvassátok el Ti is!

Tegnap Myazaki Jun terézvárosi alpolgármesterünkkel és Kecskés Balázs frakcióvezetőnkkel bejártuk a 6. kerület utolsó parkosítható területét, amit a Fidesz be akar építeni, többek között egy istállóval. Kikértük a kerületi lakosok véleményét és 93%-uk egyetértett a terveinkkel, hogy a területet parkosítsák. Ennek megfelelően többször kezdeményeztem a parlamentben, hogy ne kerüljön beépítésre a terület, hanem parkosítsák, de a Fidesz nem érti meg mit szeretnének az itt lakók. Támogasson minket az előválasztáson, és 2022-ben a Fidesz ellen is, hogy ezt a területet parkként adhassuk át Önöknek, és ne egy elzárt építési terület legyen a jövőben.

Forrás:

https://www.facebook.com/drolahlajos/posts/2329494037184244

Foglaljuk össze a helyzetet, a Demokratikus Koalíció által megkérdezettek 93%-a nem akar a területen semmiféle cirkuszközpontot! A levegőért és új közparkért kiáltó területet nem szabad épületekkel beépíteni! Ezért emeltek szót a választott képviselőink és teszik is, amíg ez a terv napirenden van!

UPDATE:

878