Üdvözlünk minden kedves kerületi lakost a Hatker blogon!

Valljuk be őszintén, mi Terézvárosiak nem kedveljük a Fideszt és van is erre okunk. Pedig kaptak esélyt, de nem lettek újraválasztva 2019-ben. Helyettük, új vezetőket szavazott meg magának a kerület. Azóta mindannyian érezzük ennek a döntésnek a pozitívumait.

Mindenek előtt nézzünk vissza kicsit a múltba. A 2010-ben a Fidesz nagy ígéretekkel vette át a kerületet. Vagyis nem. Egy ígéretük volt, hogy nem lesznek korruptak, mint amilyennek az előző vezetést titulálták. A helyi Fideszesek ölébe hullott a kerület. Nagy elánnal elkezdték a sajtót telekürtölni azzal, hogy csőd közelben (sic) vették át Terézvárost, de most ők helyrerakják, amit az elődeik elrontottak.

Többek közt az Andrássy úti paloták miatt állt a bál akkoriban. Nyilvánvaló módon kiváló témát szolgáltattak, az akkori Fideszes ellenzéknek a szavazatok megszerzéséhez. Politikai főnyeremény volt ez nekik akkoriban.

Kár, hogy a mutyigyanús ügyekben érintett ott lakóknak, lerohadó önkormányzati lakásokban kellett a bírósági ügyek végét kivárni. A jogerős ítéletet végül több, mint tíz év után született meg, ami igencsak hosszú idő egy szétmálló palotában.

Az is kár, hogy ezeket a palotákat többségében azoknak az ingatlan-befektető csoportoknak adta el a kerület végül, amelyek miatt belekezdtek a nyomozásba a hatóságok.

Az összképet nézve, sokat nem segítettek ezek az eladási perek a kerületen, ellenben folyamatosan összemosták az ellenzéküket ezekkel az ügyekkel az akkori vezetők. Ráadásul a bírósági büntetések behajthatatlanok lettek az évek során, többen már meg is haltak sajnos az érintettek közül.

De ne rohanjunk előre annyira. Még 2014-ben újra nekiszaladt az ellenzék a Fidesz leváltásának, de az összefogás hiánya csúfos kudarchoz vezetett végül. Az önkormányzati választások után, már egy öt éves ciklus következett. Az addig még az aktivitás látszatát keltő vezetés, egyre jobban belekényelmesedett a vezető szerepébe. A kerület beállt a neki szánt kormányzati pályára, ahol a helytartóik, azt tesznek a körzettel, amit csak akarnak.

Akkor már kezdett a kerület képe “szétesni”. Folyamatosak voltak a problémák a köztisztasággal. Két ciklus alatt sikerült a Hunyadi téri csarnok külső homlokzatát megújítani, a belseje lepusztult maradt. A Jókai tér felújításával sem tudtak megbirkózni. Ellenben felújítás címén lekövezték az egész Nyugati teret. A legértékesebb területünket kijelölték Cirkusz központnak! Ráadásul a hamis és sunyi módon beígért fák és park létesítése helyett. A kerület általánosságban hanyatlott.

Szerencsére, mind a választók, mind a politika megérezte a váltás szükségét és elzavartuk, a gazdag Budáról leereszkedő Hassay Zsófiát és a párttársait.

Azóta pedig “élvezhetjük”, hogy a kormány ellenségnek tekint minket. Folyamatosan pénzt vonnak el a kerülettől. Tele vagyunk zsúfolva gépjárművekkel, az ingyenes parkolás miatt. Viszont a kerület vezetése reményt nyújt a számunkra.

Rendíthetetlenül Terézvárosért dolgoznak látható módon! Még kormányzati ellenszélben is!

1 192